אבצס (פרונקל) כואב במיוחד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/09/2019 | 18:06 | מאת: טליה

היי ד"ר, אני בת 31, לאחרונה נקעתי את כף הרגל והקרסול והתהלכתי צולעת מאוד, בעקבות כך נוצר חיכוך בין הרגליים והופיע לי לפני כחמישה ימים אבצס כואב מאוד באיזור הירך, קרוב מאוד למפשעה. לצערי זו לא הפעם הראשונה שאני סובלת מזה, היות וזו בעיה כרונית תורשתית אצלי עוד מגיל ההתבגרות (אבי המנוח גם סבל מהתופעה). עליי לציין שהפרונקלים מופיעים לי תמיד אחרי חיכוך, ישיבה ממושכת ורק באיזור המפשעות והישבן מזה שנים, כשלעיתים יש תקופות של הטבה. כרגע אני דיי סובלת היות והמקום כואב ואף מעט שורף, יש איזו משחה שיכולה לסייע? לצערי אני גרה בעיר מרוחקת שאין ממש רופאי עור זמינים ומה גם שאנחנו לפני חג, אשמח לעזרתך, מתנצלת מראש על הגרפיות! תודה ושנה טובה ומבורכת!

30/09/2019 | 19:26 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה על סבון דרמקסול מקומית תמיסת פולידין או משחת איכטמול(דורש מרשם). יש לפנות לרופא עור לבדיקה וטיפול קבוע. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה