רגישות בעור והזמנה למבחני מטלית לאלרגיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/09/2019 | 11:58 | מאת: איריס בדולח

שלום רב בעלי היה אצל מס רופאי עור בכירים מקופת חולים עקב מגע עם חומר חיטוי במפעל.חלק טענו שמדובר בקונטקט דרמטיטסס וחלק טענו שיש מעט אדמומיות ויובש קל.לאחרונה בערב בעלי מתלונן על תחושת חום עז בכף היד וגם באצבעות וגם שהיד יבשה לו למרות שאין קילופים או חספוס.לעיתים על סוג של זרם או דקירות רופא עור המליץ לו על בדיקה של נירולוג ומבחני מטלית לראות ממה אלרגי.למה הכוונה מבחני מטלית?במידה ויש אלרגיה לאחד החומרים באותו רגע האם יש לרופא המטפל קרם משחה להפסקת גרד גירוי רגישות אם יהיה באותו רגע כי בעלי די חושש מהבדיקה הזו מה מומלץ?כן קיבל גם הפנייה לבדיקת דם לראות שאין יובש בעור כתוצאה ממחלה מסויימת האם יש קשר? בימים שרביים או במקומות עם מזגנים בעלי נאלץ ללכת עם כפפה חמה כי מתלונן על רגישות לא נעימה שלא היתה בעבר,האם קונטקט דרמטיטסס היא מחלת עור בעלת סיכוי לשיפור או לריפוי בשימוש במשחות ליובש או סטרוריאידים?האם הפחתת סימני הדלקת מפחיתים את היובש או שאין קשר?בברכה איריס בדולח

25/09/2019 | 08:34 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להשלים תבחיני טלאי. יש להבדיל בין יובש לפריחה אמיתית. במידה ויש תחושת שריפה, נימול ועקצוץ יש להשלים בדיקה נוירולוגית . ממליצה על קרם ידיים ציקלפלסט בשלב זה והשלמת הברור כולל בדיקת נוירולוג. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה