עור מתקלף כרוני מתחת לעיו

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/09/2019 | 10:20 | מאת: שטה

הי אני אובחנתי עם פאמפיגוס פוליאצאוס . אני כרגע בטיפול סטרואידי של פרדינזון שיורד בהפחתה כל 10 ימים. התחלתי לפני 45 ימים במינון 60- מ"ג (תחת אשפוז) . כרגע אני במינון 20 מג ליום. הגוף מגיב טוב אין נגעים חדשים, הישנים לא פעילים ודוהים. אולם, מתחת לעין ימין וקצת בשמאל יש קילוף מתמיד של העור. בבה"ח נתנו לי למרוח בהתחלה הידרוקורטיזון בוקר וערב ואחר כך עברו לפלאוסון. המצב נשאר כמעט זהה . נראה לי שהמשחות האלה לא מאפשרות ייבוש והחלמה. ניסיתי להפסיק ליומיים בהתחלה היה נראה הטבה אבל אז כתוצאה מבכי קל הכל התקלף מחדש. וחזרתי לפלאוסון. אני מרגישה שהטיפול המתמשך במשחות הסטראודיות מתחת לעין (היכן שהריסים התחתונים) לא נכון ותוהה מה כדאי לעשות..

09/09/2019 | 11:08 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לנסות קרם משקם לגירוי כגון ציקלפלסט לסירוגין עם סטרואיד חלש כגון אפלומיצין לשבוע ולאחר מכן להמשיך עם ציקלפלסט בלבד.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה