פטריה או פסרואזיס בציפורן?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/08/2019 | 12:15 | מאת: שרונה

שלום, לפני כמה ימים הלכתי לעשות לק ג׳ל והבחנו במין נקודה לבנה עם טיפה חום מסביב בצד של הציפורן. (צירפתי תמונה). הבונה שלי טוענת שרק עוד כמה שבועות נדע אם זה פטריה או לא אבל מה שכן יש לי התרוממות בציפורן. יש לי פסןראיזס באיבר המין ואבחנתי את זה לפני כחצי שנה. הבנתי שמי שיש לו את המחלה יכול לחטוף אותה בציפורניים על ידי התרוממות. ההתרוממות היא נקודתית והיא בציפורן אחת ללא קילופים יובש או אודם. ממה זה יכול לקרות לדעתך?

28/08/2019 | 12:16 | מאת: שרונה

ואם זו סתם התרוממות האם הציפורן תגדל רגיל ואז תחזור למקום?

30/08/2019 | 11:13 | מאת: ד"ר מידן מיכל

בהחלט ייתכן משנית לפסוריאזיס. חשוב להשלים משטח ותרבית לפטרת לשלול זיהום פטרייתי.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה