שומה פיגמנטרית על כף היד שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/08/2019 | 11:38 | מאת: ליה

שלום. בתי בת ה-5 הייתה אצל רופא עור. האבחנה שהוא רשם: שומה פיגמנטרית על כיף היד למעקב. רציתי לדעת, האם יש הבדל בין שומה פיגמנטרית לנקודת חן, או שזה אותו הדבר? כי היינו אצל רופא עור לפני כשנה, והוא לא קרא לזה ככה. באיזה גיל כדאי להוציא את השומה? האם יש סיכוי שזה יתפתח למשהו מסוכן בגיל שלה? האם הסיכון הוא בגלל המיקום? תודה רבה!

30/08/2019 | 11:11 | מאת: ד"ר מידן מיכל

נגע פיגמנטרי לרוב מאפיין נקודת חן. אין סיכון מוגבר ודורש מעקב כשאר השומות.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה