לילדה בת 3 פצעים בידיםברגלים+ בבטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

22/07/2019 | 09:27 | מאת: סבא אברהם

נכדתי בת 3 שנים סובלת מפצעים הידים וברגלים הנראים כמו כוויה בבטן הפצעים נראים כנקודות קטנות ומחוספסות . הרופא אסמר לביתי שזה אסמה של העור והציע לה משחה שמכילה סטרואידים .יש טיפול אחר לזה העים יש בדיקה לדעת מימה זה

22/07/2019 | 20:20 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, באבחנה מבדלת גם אימפטיגו . זהו זיהום שכיח אצל ילדים. מדובר בזיהום שטחי הנגרם על ידי חיידקים הנמצאים על העור, כגון סטפילוקוקוס אראוס או סטרפטוקוקוס פיוג'נס. במקרים קלים, די בטיפול מקומי אנטיביוטי כגון משחת מופירוצין, הקפדה על היגיינה ושימוש בסבון דרמקס. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה