6 שנים של טיפול טבעי בקביעות בפטרייה בציפורניים ללא תוצאות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/07/2019 | 03:39 | מאת: נער

לפני 6 שנים (וקצת) הבחנתי והתחלתי לטפל בפטרייה בציפורן הבוהן, תיעבתי את הקיום של הפטרייה מההתחלה ולכן התמדתי מאוד בטיפול שרופאת העור המליצה עליו - לק כלשהו עם פצירות ב100 שקלים. ככה טיפלתי שנה שלמה עד שנגמר הבקבוקון והחלפתי איןספור פצירות. אני זוכר שראיתי הבדל קטן (לטובה) אבל היום אני כבר לא יודע אם זה נכון. אחרי שזה נגמר ובקושי עזר עברתי לשמן עץ התה, ואחריו למשחה טבעית יקרה מבוססת שמנים, ואחריה סודה לשתייה וחומץ, ואחריו השרייה באקונומיקה מדוללת, ואחריה נוזל פעיל כלשהו (לא זוכר את שמו)... היום אני מנסה תערובת שמנים מיועדת. 6 שנים, כל בוקר וכל ערב, אני חופר בציפורניים (זה התפשט לעוד 3), מחטה, משייף, ומטפל עם חומר אחר. 6 שנים ועוד אין טיפת שיפור. לגבי אם זה פטרת או לא - עשיתי בדיקה וזה פטרת ולא פסוריאזיס. קראתי על הרבה שיטות טיפול עם "הצלחה בטוחה" (אחוזי הצלחה גבוהים), וניסיתי הרבה מהם, אבל עם הזמן אני חושב שכל אחד ואחד מהטיפולים האלה זה עבודה בעיניים. אני מתבייש ללכת עם סנדלים או כפכפים מאז כיתה ו', ואני סובל מזה המון, אני כבר מרגיש לא נעים לבזבז על זה כל כך הרבה מהכסף של הורי, כי ההרגשה היא שזה באמת כסף שהולך לפח. בשבועות האחרונים התחלתי לחשוב על הטיפול התרופתי, כבר פחות אכפת לי מתופעות הלוואי, מעולם לא לקחתי כדור ולכן לא כיוונתי לזה מלכתחילה. אני רוצה חוות דעת מקצועית ולא מכורה לחברות השקריות, והגעתי לפורום הזה. איזה טיפול ישפר את המצב שלי ויחסל את הפטרת? כדורים (אם כן איזה)? לייזר? עוד שמן? לא איבדתי תקווה ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון. תודה מראש

20/07/2019 | 16:11 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, חשוב להשלים משטח ותרבית מה ציפורניים על מנת להוכיח זיהום פטרייתי. אין לי ניסיון עם טיפול על בסיס שמנים וצמחים והטיפול המקובל הוא תרופתי בהתאם לתשובת הבדיקה. ישנן משפחות שונות ומגוון רחב של טיפולים וחשוב להתאים את הטיפול בהתאם לתוצאות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה