חריץ עמוק בשפה לאחר חתך עקב יובש

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/07/2019 | 12:01 | מאת: קרין

שלום, עקב נטילת ראקוטן (כבר סיימתי את הטיפול לפני שבועיים), נגרם לי יובש חמור בשפה העליונה והזנחתי את ליחוח השפה למשך מס' ימים. עקב כך, השפתיים התייבשו והשפה העליונה התבקעה ו"נפתחה" בשני מקומות (עקב אכילה, חיוך וכו'...). לאחר מכן, נוצרו מעין גלדים או "קילופים" וברוב טמטומי לא מרחתי עליהם שום דבר (למעט קצת וזלין) וקילפתי אותם. מאז השפה בתהליך החלמה ושני הסדקים/החריצים בולטים ומגיעים עד לריריות. יש תחושת "שריפה" מקומית, כאילו הם עדיין פתוחים ואני מורחת משחות משקמות ושפתון לחות. התהליך נמשך כבר כחודש וחצי (לפחות) ויש שיפור קל, אבל זה עדיין לא מחלים/נעלם והשפתיים עוד לא חזרו לעצמן. שאלתי היא האם ייתכן שרקמות השפה והרירית הצטלקו ולא תתמלאנה מעצמה? יכול להיות שיש הצטלקות בצורת חריץ/סדק? ואם כן - האם יש לכך טיפול? או שזה רק עניין של זמן והרקמות תתחדשנה ותחזורנה למצבן הקודם? אשמח לשלוח תמונות בהמשך.

17/07/2019 | 10:13 | מאת: ד"ר מידן מיכל

א.דור השפה מחלים מאוד יפה ולא אמורה להישאר צלקת. ממליצה על ציקלפלסט לשפתיים .

18/07/2019 | 10:30 | מאת: קרין

תודה על התשובה. אני אכן מורחת (בין היתר) את המשחה עליה המלצת. כמה זמן יכול להימשך תהליך ההחלמה?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה