דמודקס על הפנים שמגיב חלקית לבנזק

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/06/2019 | 16:19 | מאת: מיטל

לפני כשלושה חודשים הופיעו לי פצעים אדומים קטנים וצפופים שהתחילו להתפשט בשני מוקדים עיקריים על הפנים, ללא כל הסמקה/אודם בפנים לפני או אחרי הופעתם. רופא עור בקופה אבחן אותם כדמודקס לאחר התבוננות בדרמוסקופ. בהתחלה טופלתי באיברמקטין 1% ללא שום הטבה. לאחר מכן טופלתי בלייקליר 5%, שתי מריחות בהפרש של שבוע אחת מהשניה ואחר כך המשכתי עם בנזק מריחה כל יום. אחרי מריחת הלייקליר היתה הטבה משמעותית מאוד אך מאחר והפסקתי והמשכתי רק עם בנזק אז הפצעים חזרו והבנזק עוזר חלקית והפצעים ממשיכים לחזור. הרופא בקופה אמר לי שלא ניתן לחזור ולהמשיך בטיפול עם לייקליר ולמרוח אותו כל יום כי הוא מאוד מגרה את העור. הבעיה היא שזה הדבר היחיד שבאמת עזר להעלים את הפצעים. האם זה בטוח שאחזור להשתמש בלייקליר? האם ניתן למרוח אותו יום כן יום לא? או בתדירות יותר גבוהה יותר מפעם בשבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, הטיפול בלייקליר מוגבל .ממליצה לנסות מקומית רוזקס וסבון דרמקסול.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה