פוליקליטיס ברגליים שלא מתרפא

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/06/2019 | 11:39 | מאת: אביב

היי לפני עשרה חודשים עשיתי שעווה ברגליים. לאחר השעווה הופיעו לי פצעים שהתפשטו בכל הרגליים מלמטה עד למעלה. הרופא עור נתן לי אפלומיצין, מינוצקליפין ותכשיר למקלחת דרמקסול. אחרי שזה לא ממש עזר הוא המליץ לי על טיפולי לייזר להסרת שיער בגלל שכל השערות שגדלו לי גדלו בצורה הפוכה. אני בטיפול הרביעי והמצב לא משתפר, כל פעם השיער גודל לי באותה צורה אדמומי עם נקודות. בנוסף להכל יש גם צלקות מאותם פצעים שהיו שלא עוברות. המשכתי ללכת לרופאי עור בביה״ח העמק בעפולה ותנו לי שם פוסידן למרוח על העור, לאחר חודש של התנסות במשחה זה לא שינה דבר והביאו לי נאו מדרול שיחסית עזרה למצב אבל הפסקתי אחרי טיפול של עשרה ימים. כל השערות עכשיו שגודלות שוב מלוות בפצעים אדומים וזה מתפשט לאיזורים מאחורי הרגל. יש לדבר הזה פתרון? אני חסר עצות וזה מפריע לי בתפקוד היום יומי... אני לא יכול להשתזף, אני מתבייש להסתובב עם מכנסיים קצרים או ללכת לים. לפני שנה הרגליים שלי היו בריאות וחלקות והעור פשוט מסרב לשתף פעולה...

06/06/2019 | 15:06 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לצרוח תכשיר המכיל קלינדמיצין כגון : טרוקלינדמיצין או זינדקלין פעמיים ביום ושימוש קבוע בסבון דרמקסול .

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה