האם מדובר בשטף דם או פטרת הציפורן?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/05/2019 | 17:55 | מאת: איילת

שלום רב, אני ספורטאית שמתעסקת בעיקר בריצה ובריקוד. לפני כמה ימים הרגשתי כאבים עזים בציפורן בוהן רגל ימין (מצ״ב תמונה). כשהסרתי את הלק, הבחנתי בכתמים שחורים בציפורן, צבעה השתנה לצהבהב, היא התנתקה בחלקה מבסיסה והעור סביב בסיס הציפורן נפוח מעט, אדום וכואב. פניתי לרופא משפחה שטען שזה פטרת ציפורן וצריך להסירה וכן לרופאת עור שטענה כי מדובר בטראומה של הציפורן ואין לגעת בה. שאלותיי הן: 1. האם אכן מדובר בשטף דם? 2. אם כן, מהו הטיפול הדרוש? 3. האם הציפורן תינשור מעצמה? 4. אם כן, האם יכאב כאשר אמשיך לעסוק בספורט עד צמיחת ציפורן חדשה? 5. כיצד ניתן למנוע הישנות המקרה? אודה לך מאוד על סבלנותך ועל תשובותיך!

24/05/2019 | 21:57 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אין ביכולתי לראות את התמונה המצורפת. רושם כי מדובר בטראומה. במידה והמטריקס לא נפגע הציפורן תצמח בצורה תקינה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה