פטריה בגב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/05/2019 | 19:08 | מאת: יהל

פניתי לרופא עור בתלונה על פטריה בגב. הוא טען שמקור הפטריה הוא בקרקפת (למרות שאין לי שם פטריה) ולכן הביא לי טיפול לקרקפת. האם לחפוף עם החומר שהביא לי? Ketoconazole או שהוא עלול לפתח בעיה בקרקפת? תודה

17/05/2019 | 15:59 | מאת: ד"ר מידן מיכל

במידה ואין קשקשת או תלונות בקרקפת אין צורך. פטרת שמש, שכיחה מאוד באזור הגב ובולטת יותר בקיץ. הטיפול כולל: תכשירים מקומיים, שמפו וכדורים. כל הטיפולים הם זמניים היות והפטריה קיימת בעור שלנו באופן טבעי. טיפול בכדורים עשוי לעזור לתקופה ממושכת יותר, ניתן לתת טיפול בכדורים בשל ניזורל או ספורנוקס. טיפול מקומי בשפו אגיספור, ניזורל, סבוסל או תכשירים מקומיים אנטי פטריתיים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה