היפו פיגמנטציה כתמי שמש או פטריות באזור הצוואר והעורף

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/04/2019 | 20:43 | מאת: שלו

אהלן ..ראיתי בתוכנית של רפי קרסו שדיברת על היפר פגימנטציה והיפו פיגמנטיה .אמרת שבהיפר פיגמנטציה היא ברת טיפוך ואילו היפו פיגמנטציה היא לא ברת טיפול .יש לי כתמים לבנים בעורף ובצוואר בדיקת פטרת עשיתי ונשלל פטריות וגם כתמי שמש . נחשפתי בעברי לשמש כתוצאה נהיה כתמים לבנים .שאלתי זה האם פטריות או כתמי שמש או היפו פיגמנטציה .וכיצד ניתן לטפל? בנוסף יש התכהות של אזור הצוואר גוון חום ככה מאוד pih דלקתית באזור הצוואר והעורף מה הטיפול האידיאלי ?

21/04/2019 | 13:36 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, דרושה בדיקה קלינית על מנת להחליט מה הסיבה להיפופיגמנטציה. ישנן סיבות רבות. במידה ומדובר בהיפופיגמנטציה טיפתית משנית לחשיפה לשמש אין טיפול . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה