דלקת עור אירטטנטית מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/04/2019 | 17:32 | מאת: איריס

שלום רב בעלי מזה מס חודשים עם דלקת עור על שטח מסוים בכף היד.[אמרו לו שזה דלקת עור אירטטנטית] למה הכוונה? משתמש כרגע בקרם לחות ליובש בכף היד לפעמיים פעמיים או שלוש לפעמים מרגיש תחושת יובש קלה ולפעמים סוג של צריבה למס' דקות האם זה קשור ליובש או למצב הדלקתי אצלו בעור? במהלך היום הוא מרבה ללכת עם כפפות ויסקוזה כולל בלילה האם זה מהווה בעיה? האם מריחת קרם לחות לתקופה ממושכת מהווה סכנה לעור,והאם דלקת עור אירטטנטית מוגדרת ככרונית כיום או שניתנת לטיפול והפסקת היובש? בתודה איריס חג פסח שמח

20/04/2019 | 15:58 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אלרגיה ממגע מתחלקת לשניים: אלרגיה ממגע על רקע של גירוי או על רקע אלרגי. כאשר יש חשד לאלרגיה לחומר מסויים חשוב להשלים תבחיני טלאי. לאחר השלמת בירור ניתן לשקול טיפולי PUVA מקומיים לכפות ידיים וטיפולים אחרים. אלרגיה על רקע גירוי היא תלוית כמות , כלומר כמות גדולה תגרום לגירוי חזק יותר, מוגבלת לאזור המגע. שכיח בעיקר עם חומרי ניקוי . בהצלחה!!!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה