יבלת בכף הרגל למעלה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/04/2019 | 17:32 | מאת: יבלת שלא עוברת בכף רגל מעל 10 שנים

אני סובלת מיבלת גדולה שגדלה כבר מעל 10 שנים בעבר לפני 10 שנים הרופא עור הייתה עושה לי אם מכשיר לא לייזר מכשיר אחר אם עדים של קור וזה לא עזר היום אחרי ש10 שנים לא עשו לי במכשיר הרופא עור עשה לי במכשיר וזה מאוד כאב לי וניהה נפוח לא מצליחה לדרוך על הרגל מורחת משיחה אנטיבוטית שהרופא עור נתן מקווה שזה לא קשור לוריוס פיפלומה שהיה לי בנרתיק לפני 11 שנים שעברו לי בנרתיק מאוד מוזר לי שברגל זה לא עבר ובנרתיק עבר הרופא נשים בדק אמר שאין יותר תוירוס בנרתיק היבלות נעלמו בנרתיק אבל מה שמדאיג אותי מאוד זה ש11 שנים יש לי יבלת ברגל שלא עוברת וזה מפריע לי מאוד ואני מפחדת מניתוחים שמרדימים את כולי

21/04/2019 | 13:33 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, יבלות ויראליות נגרמות על ידי וירוסים מקבוצת ה Human Papiloma Virus . הטיפול מגוון וכולל תכשירים שונים כגון: - salatac gel הממיס את החומר הקרני של היבלת על ידי חומצה סאליצילית. -תכשיר נוסף מוכר הינו verrucid או verrumal המכילים חומרים הפוגעים בוירוס. הטיפול בתכשירים אלו ממושך ודורש הקפדה יום יומית. אפשרות נוספת שמבוצעת על ידי רופא עור היא הקפאה בחנקן נוזלי: בטיפול זה היבלת נושרת כעבור מספר ימים, אך ביבלות בכפות רגליים דרושים כ 3 טיפולים. במקרים קשים, כאשר אין שיפור תחת טיפולים מקומיים וחנקן נוזלי ניתן לנסות טיפול בלייזר CO2 או במחט חשמלית. בשתי השיטות האלו נדרשת הרדמה מקומית. ניתן למרוח אמלה לפני כן. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה