פצעים בפנים אחרי הסרת שיער בipl

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/04/2019 | 01:55 | מאת: דנה

אני מסירה שיער בפנים בipl (ללא גילוח לפני).כמה ימים אחרי טיפול יוצאים לי בפנים פצעים אדומים,חלקם מוגלתיים וחלקם לא.הפצעים גם משאירים סימנים שמצטברים, והופכים למטרד שקשה להיפטר ממנו. 1.האם מדובר בפוליקליטיס או באקנה?האם יש הבדל בין התופעות? 2.מה יכולה להיות הסיבה ליציאת הפצעים?האם העובדה שאני מתאפרת מספר דקות אחרי טיפול יכולה להיות הסיבה? 3.איך אפשר למנוע את היציאה של הפצעים?

12/04/2019 | 09:51 | מאת: ד"ר מידן מיכל

מדובר ככל הנראה בפוליקוליטיס ( דלקת של זקיקי השיער) ממליצה על קרם אפלומיצין פעמיים ביום לשבוע וסבון דרמקס או דרמקסול. אקנה מערבת את בלוטת החלב ובעלת מנגנון שונה. בהצלחה!

12/04/2019 | 11:54 | מאת: דנה

תודה על המענה! כרגע עברו חודשיים מהפעם האחרונה שעשיתי הסרת שיער בipl( אני אמורה לעשות ,אבל נמנעתי מטיפול בגלל הפצעים והצלקות ).כרגע בפנים יש עדיין מעט פצעים,אבל בעיקר צלקות מהפצעים שהיו.טיפלתי אצל קוסמטיקאית ובחומרים פעילים בבית. האם אני עדיין צריכה להשתמש במשחה אפילומצין? האם היא תעזור גם למה שנשאר עכשיו? האם מותר להשתמש באפילומצין ישר אחרי טיפולי ipl בפנים?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה