פריחה בעור לילדה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/04/2019 | 17:33 | מאת: גיל

לפני כשבוע הופיעה פריחה בצד העליון האחורי של הירך של בתי בת השנה וחצי. הרופאה נתנה לנו משחת טבעקוטן והמצב של הפריחה לא משתפר והפריחה מתרחבת. אשמח לחוות דעת. תודה

07/04/2019 | 21:44 | מאת: ד"ר מידן מיכל

קרוב לוודאי כי מדובר באטופיק דרמטיטיס או אסתמה של העור הינה מחלה כרונית. המחלה מאופיינת בפריחה בעיקר באזורי הקפלים ובהתפרצויות חוזרות ונשנות בעיקר בחורף. הקו הטיפולי הראשון הוא הימנעות מטריגרים כגון: אוויר יבש, דשא, פרוות חתולים. -הקפדה על ליחוח העור -אנטי היסטמיניקה ומשחות סטרואידליות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה