מספר תופעות מעניינות....

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/03/2019 | 21:38 | מאת: מישהי

היי, יש לי עור רגיש למדי ואני סובלת מאסטמה של העור (הכי קיצוני זה מתבטא בכפות הידיים). יש כמה דברים שמעניינים אותי... שמתי לב שבכל רגע של היום רמת האודם של כפות הידיים שלי משתנה. הן יכולות להיות מאוד אדומות כמה זמן, אחכ פחות ואז שוב יותר... מאוד משתנה במהלך היום (אלא אם כן המצב כבר ממש חמור ואז הן אדומות מאוד כל הזמן). אני מודעת לזה שהרבה דברים מחמירים את זה, כמו: מגע במים, חומרים, אוויר קר ויבש.. אבל עדיין לפעמים השינויים כל כך מהירים בלי שהשתנה משהו חיצוני. יש הסבר לכך?? אני מאוד רגישה להזעה. אחרי פעילות גופנית אני אדומה באופן קיצוני בכל הגוף. לפעמים לוקח שעה שעתיים עד שהאודם בפנים נרגע. לפעמים גם מגרד לי בשלב שאחרי הפעילות הגופנית. אנשים שמכירים אותי תמיד צוחקים על זה...בנוסף, לפעמים גם יש לי גרד בזמן מאמץ (מתחיל בירכיים ומתפשט לכל הגוף).. תופעה נוספת שגורמת לאנשים קצת לצחוק... כל דבר קטן שקצת לוחץ לי על העור- משאיר סימן משמעותי גם כן לשעה שעתיים. לאנשים אחרים זה לא משאיר סימן כלל או משאיר סימן קטן שעובר תוך דקות. לפעמים גם זה יוצר אצלי גרד. אשמח להסבר לתופעות השונות :) תודה!!

15/03/2019 | 19:15 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקת כפות ידיים ( האם ישנה פריחה אמיתית) לגבי הזעת יתר ממוקדת ישנם מספר פתרונות וממליצה לפנות לרופא עור בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה