אבחנות שונות של דלקת עור או ממגע מה מומלץ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/02/2019 | 20:35 | מאת: רוני לוי

שלום רב לפני חודש ימים נגעתי בחומר חיטוי שגרם מיד תגובה אלרגית חזקה.הידיים צרבו ונוצרה על כפות הידים סוג של רגישות לא נעימה לקור,לרוח וגשם.[אז יש תחושה לא נעימה כולל תחושת אי נוחות].הייתי אצל 10 רופאי עור ואלרגיה שטענו לסוג של רגישות במקום.המקום מעט אדמומי עם סוג של שלפוחית אדומה מעט מעל העור.הייתי אצל ד"ר מיכל סלומון מתל השומר\ שקבעה שמדובר בדלקת קלה ואילו לאחרונה בביקור אצל פרופ ארנון כהן רופא עור מומחה, טען שמדובר בכלל בדלקת קלה של דרמטיטסס ומומלץ טיפול בסטרואידים מסוג נרידם עליהם קראתי שיש הרבה תופעות לוואי לא מומלצות.כיום אני מטופל בכדורי אלרגיה בלקסטין ומשחת אפיסרם ל 30 יום.למה מיועדת המשחה הזאת? רופא העור טען שהסטרואידים אמור להפחית את תחושת הגרד והשימוש בקרם לחות. האם אכן יכולים להפחית את הגרד או הצריבה במקום?האם עדיין ביציאה מהבית עקב הרגישות טצטרך לעשות שימוש בכפפות חמות או אמצעי מיגון גם בעבודה? למה הכוונה דרמטיטטס קלה? אודה לעזרתך רוני לוי

24/02/2019 | 20:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

דרמטיטיס הינה דלקת בעור שעלולה להיגרם משנית לאלרגיה ממגע , אטופיקדרמטיטיס , חשיפה ממושכת למים ועוד. ממליצה בשלב ראשון על ליחוח העור. ניתן לנסות תכשירים כגון: קרם דקסריל, יולקטין וכדומה. במידה ואין הטבה ניתן להשתמש במשחות סטרואידליות להקלה בגרד ובדלקת. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה