רגישות וגרד עקב מגע עם חומר חיטוי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/02/2019 | 18:36 | מאת: רגב

שלום רב מזה כחודש סובל מגרד,צריבה,ואי נוחות עקב רגישות אלרגיה לחומר חיטוי.הייתי אצל 8 רופאי עור ואלרגיה כולל תל השומר אמרו שאין בקום לא סימנים של דרטיטסס,או יובש אלא יותר סוג של פריחה,אדמומיות,אריתרמה קלה למה הכוונה?יש מין שלפוחית עגולה על כף שורש כף היד,האם יתכן ומדובר בצלקת עקב כוויה,וכתוצאה מכך העור מגרד לי?כרגע אני מורח דרמקול קרם לחות פעם פעמיים ביום,האם מומלץ ללכת לרופא כירוג פלסטי?

14/02/2019 | 14:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ייתכן כי מדובר באלרגיה ממגע, אקזמה דיסהידרוטית ועוד. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחנה מדוייקת והפניה לבדיקות רלוונטיות כולל תבחיני טלאי לשלילת רגישות לחומרים. אלרגיה ממגע מתחלקת לשניים: אלרגיה ממגע על רקע של גירוי או על רקע אלרגי. כאשר יש חשד לאלרגיה לחומר מסויים חשוב להשלים תבחיני טלאי. לאחר השלמת בירור ניתן לשקול טיפולי PUVA מקומיים לכפות ידיים וטיפולים אחרים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה