קשקשים / פלייקים לבנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/02/2019 | 16:26 | מאת: תומר

אני סובל מאוד ממעין משהו דמוי קשקשים בשיער הראש ובזקן. זה לא ממש נראה כמו קשקשים אלא כחתיכות לבנות (פלייקים)... זה גם ממש מגרד. הפתרון היחיד שעוזר לי קצת זה כשאני חופף להשתמש במסרק צפוף כמו של כינים שמוריד את הפלייקים האלה.. אבל למחרת הם כבר חוזרים. הייתי אצל רופא עור שהמליץ לי על שמפו מסוים אבל זה לא עוזר. גם גלח לראש לא עוזר. אני נאלץ לחפוף פעמיים ביום אחרת הגרד הורג אותי.

09/02/2019 | 18:05 | מאת: ד"ר מידן מיכל

רושם כי מדובר בסבוראה , מתאפיינת בקשקשת שאינה נושרת בקלות עם גוון צהבהב, לרוב ישנה מעורבות של החלק הפנימי של הגבות ובצדי האף. זוהי מחלה כרונית ויש קשר למלסזיה(פטריה) ולכן הטיפול המקובל הינו שילוב של סטרואיד חלש עם מרכיב אנטי פטרייתי כגון: הידרואגיסטן. ישנם תכשירי לחות המאזנים את בלוטות החלב ומיועדים לעור הסובל מסבוראה כגון: סבודיאן, סבוסל. במידה והקשקשת נושרת בקלות ובגוון לבן ייתכן כי מדובר בפסוריאזיס . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה