התחלת טיפול בקיורטן,אשמח לקבל תשובות לשאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

30/01/2019 | 19:23 | מאת: נדב

אהלן, אני בן 17.8,ומחר אני מתחיל טיפול בקיורטן,ויש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות. 1.אני כרגע עם שברי מאמץ בשוקיים בדרגה 1, אין לי שום כאבים כרגע,האם התרופה יכול לעכב או לשבש החלמה של השברים? 2.אני מתגייס במרץ 2020, התרופה יכולה להשפיע עלי פיזית לאחר שאני מסיים את תקופת הטיפול, והאם היא עלולה לגרום לבעיות שאני לא אוכל להתגייס לקרבי? 3.אני נוסע לעבודה מידי יום ומשתמש בתחבורה ציבורית,מידי פעם אני אהיה חשוף ככל הנראה לשמש,אם אני אשתמש בקרם הגנה SPF 50 ומעלה זה אמור לספק לי הגנה מלאה ללא נזקים? 4.אני שוקל 82 קילו, והמינון ההתחלתי שלי הוא 60 מג. האם זה תקין לקבל כמות גדולה כזאת על ההתחלה? 5.האם מומלץ לשטוף את הפנים בוקר וערב עם סבון פנים,ואיזה קרם לחות הכי מומלץ לשימוש בזמן שימוש התרופה?מציין כי יש לי עור שומני למדי. אשמח לקבל תשובות לשאלות, המשך יום נעים, נדב

03/02/2019 | 16:34 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לגבי השברים לא ידועה לי בעיה בריפוי, ניתן להתייעץ עם אורתופד. לגבי הגיוס ופרופיל קרבי , ממליצה להתייעץ עם רופא צבאי. קרם הגנה צריך למרוח כל 4 שעות ולהקפיד ליחוח של העור והריריות כגון דר עור( אקו פייס). המינון גבוה ממליצה על מינון מקסימאלי של 40 מג. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה