פריחה כמו עקיצות יתוש

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

17/01/2019 | 10:15 | מאת: שני

בן 11 חודשים כבר כמה ימים יש בפנים, בראש ובעורף פריחה הנראית כמו עקיצות יתוש ועוברת תוך חצי שעה, כל פעם במקום אחר באזור הפנים הראש והעורף. לא נראה שזה מציק לו. האם סרפדת? צריך ללכת לרופא?

19/01/2019 | 19:29 | מאת: ד"ר מידן מיכל

רושם כי מדובר באורטיקריה. בעברית נקראת סרפדת. מלווה בנגעים מורמים שמופיעים במקומות שונים ולאחר מספר שעות נעלמים כליל. לעיתים קשור למזונות כגון:בוטנים, פירות ים, פירות טרופים תרופות ולעיתים במגע עם חומר. לרוב לא נמצא הגורם. הטיפול באנטי-היסטמנינקה. כאשר נמשך למעלה משישה שבועות דורש ברור ויש לפנות לרופא עור. בהצלחה! תגובה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה