פטריה/דלקת ממגע ושימוש בהידרואגיסטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/01/2019 | 12:52 | מאת: מיכל

לפני שלושה ימים הלכתי לרופא עור בגלל נגע בלחי ימין והרופאים לא היו בטוחים בין אם זה פטרייה או דלקת כתוצאה ממגע בגלל תכשיר קוסמטי ששמתי על הפנים. הם הביאו לי מרשם להידרואגיסטן למרוח פעמיים ביום במשך חמישה ימים ופעם ביום במשך חמישה ימים נוספים. 1.לפי העלון לצרכן של התרופה רשום שלא כדאי להשתמש בה מעל 7 ימים והרופאה אמרה לי למרוח בסהכ 10 ימים. האם זה בסדר? 2. כבר היום השני למריחה שמתי לב שהאיזור שעליו מרחתי את הקרם ואפילו מעבר נהיה בהיר לעומת שאר הפנים (אני כהת עור) וזה מאוד מדאיג אותי. בדקתי בעלון לצרכן ורשום שאם מורחים על שטח פנים נרחב/במשך תקופה ממושכת תיתכן הבהרת עור. השאלה שלי האם זה תקין שיש הבהרה של העור או שמדובר בכוויה מהקרם אן בתופעת לוואי וכדאי להפסיק את השימוש? והאם זה יעבור לי בקרוב? 3.באינטרנט רשום שכדאי שהאיזור שעליו מורחים את הקרם לא ייחשף לשמש והרופאה לא ציינה זאת. האם זה נכון?

14/01/2019 | 12:10 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, טיפול בסטרואידים בפנים מומלץ למשך 7 ימים, היפופיגמנטציה(כתם לבן) עשוי להופיע לאחר שימוש. לגבי קרם הגנה-תמיד מומלץ. בהצלחה!

14/01/2019 | 16:37 | מאת: מיכל

תוך כמה זמן ההיפופיגמנטציה תעבור?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה