אקזמה בפנים - טיפול לא עובד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/12/2018 | 00:04 | מאת: דניאל

שלום ד"ר בן 38, בריא בדרך כלל. בהתייעצות עם רופא עור לאקזמה בפנים (בעיקר באיזורי הזקן) הוא נתן לי אלידל. אני מורח את המשחה עד להעלמות הנגעים, וממשיך עוד 4-5 ימים לאחר מכן. והכל מצויין. ואז אחרי שבועיים זה חוזר שוב. ככה כבר פעמיים. התור שלי רק בעוד חודש, רעיונות למה עוד אפשר לעשות?

27/12/2018 | 08:54 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אקזמה יכולה להיות על רקע סיבות שונות, השימוש באלידל הוא פעמיים ביום למשך 3 חודשים. ממליצה לא להפסיק לאחר ימים בודדים. לאחר מכן ניתן לרדת בתדירות לפעמיים בשבוע באופן קבוע. ממליצה לבדוק את הסיבה לאקזמה כולל השלמת משטח ותרבית לפטרת. בהצלחה!

28/12/2018 | 14:34 | מאת: דניאל

אני גר בחו"ל והרופא פה אמר שהוא לא מכיר פרוטוקול טיפול של 3 חודשים (מודע להבדלים בין אירופה לארץ). אני אנסה להמשיך טיפול ארוך יותר.... שאלה לגבי מה שאמרת: כבר לפני שנה א.א.ג אמר שיש לי אקזמה בתעלת האוזן החיצונית. התעקשתי והוא שלח דגימה שחזרה ללא ממצאים של פטריות או שמרים (מקווה שתרגמתי נכון). אז השאלה היא במידה ואתעקש עם רופא העור על משטח משטח הפנים והוא יחזור שלילי...מה ניתן ללמוד מזה? האם עדיין להמשיך 3 חודשים? אנחנו מטפלים בעצם אם כך בסימפטום (כמו באוזן בדיוק) והבעיה חוזרת (באוזן). האם גם בפנים לא יהיה ניתן לטפל בגורם (אם לא נמצא כזה?) תודה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה