פצעים בראש - מוגלה וגרד....

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/12/2018 | 08:40 | מאת: מאיה

שלום, בתי בת ה9 סובלת מזה כשנתיים מפצעים בראש, מוגלתיים .היינו אצל מספר רופאים והם לא נתנו לזה שם, כול פעם נותנים לה משחות, תרחיפים, שמפו..... אבל לא נראה שממש יודעים במה מדובר. כמו כן שבמקרים מסויימים לפעמים יש לה גם פצעים פתאום על הגוף (עורף, חזה, גב, טוסיק), לי נראה שיש קשר לזה, אבל גם כאן לא מצליחה לקבל תשובות. זה ממש מציק לה, שלא לדבר שחברתית זה בעייתי, כי הראש מלא קליפות שפצעים שמתייבשים וזה גם מסריח מהמוגלה. חייבת עזרה או המלצה עם רופא עור שיציל אותנו. מישהו מומחה שמבין את המקרה ויודע איך לפתור אותו. עזרה בבקשה. תודה רבה

27/12/2018 | 08:29 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, רושם שמדובר ב אימפטיגו. אימפטיגו הוא זיהום שכיח אצל ילדים. מדובר בזיהום שטחי הנגרם על ידי חיידקים הנמצאים על העור, כגון סטפילוקוקוס אראוס או סטרפטוקוקוס פיוג'נס. במקרים קלים, די בטיפול מקומי אנטיביוטי כגון משחת מופירוצין, הקפדה על היגיינה, החלפת מגבות כל מקלחת ושימוש בסבון אנטי ספטי כגון דרמקס. במידה וישנם נגעים רבים ניתן לטפל אנטיביוטיקה דרך הפה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה