הרפס באיבר המין - מה עושים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/12/2018 | 00:59 | מאת: לחוצה

היי, אני בת 23 ולפני כשבוע אובחן אצלי הרפס באיבר המין. לקחתי כדורים וכרגע אני מרגישה בסדר, ללא גירוד או פצעים. יש לי חבר כבר שנה וכמובן שבמהלך ההתפרצות לא שכבנו. הרופא שאבחן אמר שנדבקתי מחבר שלי (למרות שהוא לעולם לא אובחן עם הרפס). חבר שלי הלך לסדק והרופא אמר שכרגע הכל תקין ושלח אותו לבדיקות. בכל האתרים אני קוראת שהמחלה מדבקת גם לא בעת התפרצות. השאלה שלי - האם זה אומר שכל סקס מסכן אותו בהדבקות? אם כן מה ניתן לעשות? האם מומלץ להפסיק לשכב? מבולבלת לחוצה ולא יודעת מה לעשות! תודה מראש

20/12/2018 | 16:39 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, הרפס מדבק כאשר ישנן שלפוחיות , לעיתים השלפוחיות זעירות ולא ניתן לראות אותן באזור זה. לרוב מופיעה תחושת עקיצוץ או צריבה טרם הפריחה. במידה ואת חוששת ותסבלי מאירועים של הרפס חוזר ניתן לקחת טיפול מונע. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה