פטריה מציקה בכף הרגל וללא שיפור משמעותי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/11/2018 | 11:46 | מאת: איריס בדולח

לכבוד ד"ר מיכל מידן שלום רב, מתעייצת עבור בעלי מזה כעשרה ימים עם פטריה בכף הרגל[היה בספטמבר בבריכה במקלחות\מלתחות]ללא נעליים.התלונן קצת על יובש ברגליים.לאחר מכן על צריבות חזקות בשתי הרגליים,גירוי עז,אודם,וקילוף של העור,ואי נוחות בהליכה ממושכת.[תחושת שריפה].היה פעמיים אצל רופא עור בקופת חולים קיבל משחת אגיסטן למריחה פעם ביום,ומשחת לימסיל שמאד צרבה לו,יש קצת שיפור במקום אם כי עדיין מתלונן על יובש,גרד לפעמים,יש שלפוחית צהובה מאד קטנה מעל הבוהן אפילו קצת מטושטשת.בהליכה עדיין קצת כואב ומציק. האם מומלץ ללכת לחוות דעת נוספת לרופא עור? האם מדובר בפטריה האמורה להשתפר כי הרופא אמר לבעלי שמדובר בפטריה מקרה קל בינוני למה הכוונה,והאם מומלץ למרוח את המשחה יותר מפעם אחת? כי הרופא העור אמר לו שרשם פעם אחת אבל יכול גם מידי פעם פעמיים. והאם מומלץ שימוש באבקת אוצינדיל על כפות הרגלים כי היה רשום שיש לה תופעות לוואי?[בעלון]. אודה לעזרתך איריס בדולח

20/11/2018 | 12:12 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, שלפוחית אינה מעידה על זיהום פטרייתי. נראה כי בעלך קיבל מגוון רחב של טיפולים אנטי-פטריתיים. ממליצה להמתין חודש ימים ללא טיפול ולהשלים משטח ותרבית לפטרת, במידה וחיובי לשקול טיפול בכדורים לחודש ימים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה