חשש מסרטן מה עליי לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/10/2018 | 02:20 | מאת: דרור

דר מיכל שלום רב. אני בן 18 בהיר עור בעל עיניים כחולות ועם שומות מרובות. עקב מצבי אני נאלץ כל חצי שנה לבקר אצל רופאת עור לבדיקה כללית. לפני כחודש בערך צצה נקודה מוזרה בצווארי. היא הייתה לבנה יחסית קטנה, מתקלפת ומחוספסת. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה אך הנקודה הפכה לאדומה. בנוסף לכך, ביצעתי גילוח באזור איבר המין וגיליתי שם נקודה אדומה, כמעט זהה רק גדולה יותר מתקלפת יותר ומחוספסת יותר. זאת הייתה הפעם הראשונה שביצעתי גילוח שם ולכן העור היה נורא רגיש ואני חושב שיש סיכוי שזה רק פצע קטן.(עבר שבוע מאז הגילוח והנקודה טיפה פחות מתקלפת) אך, בגלל הנקודה השנייה על הצוואר זה מעלה לי את האפשרות שיש לי מצב טרום סרטני(כך קראתי באינטרנט) של נקודות אדומות, מתקלפות ומחוספסות. האם זה חייב להיות סרטן? יש לציין שנבדקתי אצל רופאת עור לפני חודשיים ולא נמצא דבר. תודה על העזרה ואשמח לדעת מה עליי לעשות.

27/10/2018 | 21:29 | מאת: ד"ר מיכל מידן

לא בהכרח ככל הנראה מדובר בנגע של כלי דם, אך דרושה בדיקה קלינית ודרמוסקופית על ידי רופא עור. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה