חנקן נוזלי- סליחה על השאלות המרובות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/10/2018 | 19:29 | מאת: ליר

שלום ד"ר. אני לא בהירת עור אך גם לא כהה מאוד. אני כן שחומה ועורי משתזף בשמש. המצב כזה: 1. יש לי על הלחי ממש מעט מאוד נקודות 2-3 של כתמי שמש בהירות ממש קטנות זה לא כזה מפריע לי. 2. חשבתי לשפץ את מרקם העור בעור נקי חלק ע"י פילינג קל. הייתי אצל רופא עור שרשם לי קליגמן. המצב כעת: אני מתלבטת אם לעשות בכלל פילנג קל אצל רופא עור כי שמעתי שזה יכול לעשות פיגמנטציה וזה מה שחסר לי :) העור שלי נקי חוץ מהלחי המדוברת וגם זה לא הכי בולט. ולגבי נקודות שמש הבנתי שאפשר להסיר עם חנקן נוזלי אצל רופא. שאלתי: אשמח אם תעני לי 1.האם לפני הטיפול בחנקן נוזלי גם אצטרך למרוח קליגמן חודש? 2.האם כדאי לנסות קליגמן ורק אם לא ירד לשים חנקן נוזלי? 3. כדאי לוותר על פילנג?- מצד אחד אני מכירה שחומות שעושות פילנג אבל אולי הפיגמנטציה תופיע להן במהלך החיים מהטיפול? כלומר יקח זמן עד שאראה פיגמנטציה מהטיפול? 4. אם אחליט על פילנג, עליי למרוח קליגמן על כל הפנים,נכון? 5. האם היית ממליצה לכהי עור במקום פילנג לעשות גלי רדיו או אולטרסאונד? תודה

09/10/2018 | 12:35 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, יש צורך בבדיקה רפואית של העור, לאפיין את הגוון ולפי הבדיקה להתאים את ריכוז הרקיחה, לראות האם את מתאימה לפי לינג ואיזה חוזק. בכל אופן לא ממליצה על טיפול בחנקן לכתמים היות ומותיר היפופיגמנטציה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה