אלוקום וסבוריאה כמה שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/09/2018 | 05:13 | מאת: עומר

שלום וברכה! בשנה האחרונה היה לי יובש מעצבן בפנים (כולל העפעפיים). הלכתי לרופא עור והוא אמר שזה סבוריאה והביא לי אלוקום ל10 ימים ואז ניזורל ל30 יום. הוא אמר שאין בעיה למרוח את האלוקום גם על העפעפיים. יש לי 3 שאלות בהקשר: א. כתוב על האלוקום שאסור למרוח אותו באזור העיניים. מה אני עושה עם זה? אפשר למרוח אותו על העפעפיים? (כבר מרחתי ככה יומיים) ב. אני יכול למרוח את האלוקום באזור האף?לא בתוך האף אבל ממש צמוד לנחיריים מלמטה ומהצדדים. (כתוב שאסור למרוח על רקמות ריריות...). (עשיתי ככה כבר יומיים) ג. הרבה הפחידו אותי לא למרוח סטרואידים על הפנים. ואחד החברים אמר שהוא מורח רק ניזורל וזה מספיק. מה כדאי? אני קצת נלחץ מכל השימוש בסטרואידים על הפנים ומפחד שיהיה נזק בלתי הפיך. אשמח לתשובה. תודה רבה!

29/09/2018 | 21:28 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ניתן למרוח אלוקום לתקופה קצרה של שבוע ימים , גם בעפעפיים. בסבוראה לרוב ממליצה על קרם הידרואגיסטן גם לתקופה של כשבוע שבועיים ולאחר מכן תחזוקה של פעם בשבוע באופן קבוע. מומלץ להשתמש בסבון פנים המיועד לסבוראה של דר עור, ביודרמה ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה