טיפול עם חנקן נוזלי בנגע עור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/04/2016 | 09:53 | מאת: דורוןש

שלום, אתמול הייתי אצל רופא עור בקופ"ח, בדיקה שגרתית של נקודות וכדומה. הפניתי את תשומת ליבו לנגעי עור שהיו לי בפנים, אחד במצח. מין פצע כזה קטן שלא יורד או מבריא.. הוא אמר שזה כלום. בנוסף הראיתי לו נגע עור בשפה התחתונה,שזה די מטריד אותי, כי זה מראה לבן ואני כל הזמן מגרד ונוגע בזה.. הוא הציע להסיר אותם עם חנקן נוזלי, זה היה קצת כואב כי זה ממש קר..קפוא.. כאב קצת אחרי. הוא אמר שזה יתנפח וזה התנפח אחרי כמה שעות, ועדיין.. קצת.. חברה שלי התעצבנה עלי כי היא אמרה לי שזה ישאיר לי צלקות... האם זה נכון? ואם זה נכון.. ותהיה לי צלקת, למה הרופא לא אמר שום דבר???? פשוט הציע להוריד את זה כאילו זה כלום.. אני חושב שאם זה משאיר צלקות, הוא היה צריך להגיד משהו ולתת לי אפשרות שנייה לשקול... והשאלה הנוספת היא האם זה יורד לבד או שצריך לעזור לזה לרדת? ואם צריך למרוח משהו על העור עם הנגע עד שזה יעבור? תודה

13/04/2016 | 21:22 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, טיפול בחנקן נוזלי (קריותרפיה), הינו טיפול מקובל להסרת נגעים שפירים כגון: יבלות, סבוראיק קרטוזיס, קרטוזות סולריות ועוד.. מדובר בהקפאה (-196 מעלות) ולכן תופעות לוואי שכיחות הינן: כאב,נפיחות, שלפוחיות. במקרים נדירים פיגמנטציה, הצטלקות וזיהום.

14/04/2016 | 10:56 | מאת: דורוןש

מה ניתן לעשות במקרה של פיגמנטציה?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה