קרחת בעור הפנים בזקן לגבר .

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/04/2018 | 09:55 | מאת: נאווה

הבן שלי בן 32 ,מזה זמן נראה על פניו סימן של קרחת קטנה בפנים שם לא צומח שער. זו הייתה נקודה ונוספה עוד נקודה בצד אחר . מה עליו לעשות ? תודה מראש

12/04/2018 | 10:36 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, רושם כי הנך סובל ממחלה בשם אלופציה אראתה, זוהי מחלה אוטואימונית הפוגעת בזקיקי השיער. הטיפולים השונים מעוררים את זקיק השיער לייצר שיער . לרוב, נהוג להתחיל בתכשיר סטרואידלי חזק כגון משחת דרמובט או בצורת טיפות(כפי שקיבלת כעת). תכשיר נוסף הינו אנטרלין אותו שמים פעם ביום ולאחר כחצי שעה עד שעה שוטפים אותו. אם שיער חדש צומח הוא נראה לאחר 8-12 שבועות. במידה ואין תגובה, השלב הבא בדר"כ הן זריקות דיפרוספן. אופציה נוספת היא טיפול בדרמוג'ט(אקדח היורה סילון לקרקפת), בדר"כ יש צורך במספר טיפולים. חשוב לציין כי בחלק משמעותי מהחולים חלה החלמה ספונטנית והשיער מתחיל לגדול מחדש תוך כשנה מתחילת התחלואה. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחון של הבעיה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה