פטרת שלא נרפאת...........

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/03/2018 | 19:09 | מאת: רז

אני סובל מפטרת בבוהן הרגל מאז 2014. הפטריה גדלה בחלק שצמוד לעור (רק בצד אחד) בקו ישר ממקום גדילת הציפורן ועד הקצה.. למעשה הפטריה היא בערך 1/10 משטח הציפורן. אין בעיות עור נוספות... טופלתי בכל תכשיר אפשרי... כל סוגי המשחות והקרמים כולל לוסריל ואמטריקס. קורס מלא בטרבינפין שלא עזר.. לאחר כמה חודשים קורס מלא בספורנוקס שגם הוא לא עזר, ולא עוד כמה חודשים שוב קורס מלא בטרבינפין שגם הוא לא עוזר. לאחרונה (ולראשונה מאז הופיעה הפטריה) היא החלה לגדול... מאז 2014 היא הייתה תמיד באותו הגודל אבל עכשיו אני שם לב שהיא מתחילה להתפשט ולכלות עוד מהציפורן.. בתרבית האחרונה (לאחר סיום כל הטיפולים) נכתב הודגם תפטיר אבל לא הצליחו לזהות את הפטריה... עשיתי גם ביופסיה וגם שם לא מצאו פטריה. רופא העור שלי לא יודע מה עוד אפשר לעשות.. הוא אומר שהשלב הבא זה ביופסיה מבסיס הציפורן אבל הבדיקה עצמה תהרוס את הציפורן והוא לא שש להמליץ על זה. שאלתי אותו אם יכול להיות שזה לא פטריה אלא משהו אחר והוא השיב בשלילה. הוא נתן לי זמן לחשוב אם אני רוצה ביופסיה מקצה הציפורן אבל אני כבר לא יודע מה לעשות. הרי גם אם יוכיחו שזו פטריה וימצאו את הסוג שלה קיבלתי כבר כל טיפול אפשרי... אז מה זה יעזור? אני כבר ממש מתוסכל :(

21/03/2018 | 09:09 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, נראה שטופלת במגוון רחב של טיפול לרבות טיפול סיסטמי. ממליצה על ניסיון טיפול בתכשיר בשם קרטוספור הגורם להמסת הציפורן ומכיל גם מרכיב אנטי פטרייתי. יש למרוח את התכשיר פעם ביום ולסגור עם פלסטר ל 24 שעות ולחזור על הפעולה עד להמסת הציפורן. בהצלחה!

23/03/2018 | 19:54 | מאת: רז

המסת הציפורן לא פותרת את הבעיה והפטריה תצמח שוב ברגע שהציפורן תתאושש. לא כך? מצרף תמונה של הפטריה

23/03/2018 | 21:12 | מאת: רז

תמונה מצורפת

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה