טיפול ברוזיצאה - וכרגע זינדקלין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/02/2018 | 19:19 | מאת: עדי

התחלתי עם דלקת בפנים ואחר כך נשארתי עם רוזיצאה. טיפול ממושך של יותר משנה... אחרי מינוציקלין רואקוטן וכו'...כרגע מטפלת בזינדקלין. בצידי הסנטר אני עדיין מרגישה גבשושיות מתחת לעור. לא משהו רציני אבל מרגישה. לא חושבת שהזינדקלין פותר את זה. האם יש לזה טיפול אחר? ולגבי האדמומיות שנשארה בלחיים ובסנטר או החלק הזה שנדלק כל פעם מחדש - האם אצטרך לייזר? האם אחרי לייזר זה לא חוזר יותר? תודה

08/02/2018 | 13:13 | מאת: ד"ר מיכל מידן

רוזצאה מאובחנת בעיקר קלינית ומתאפיינת בסומק בפנים, כלי דם מורחבים ולעיתים פצעונים. מוחמרת על ידי חשיפה לשמש, מאכלים חריפים, משקאות חמים ועוד. ברוזציאה ישנה רמה גבוהה בעור של טפיל בשם דמודקס (הקיים גם בעור בריא, אך בכמות קטנה יותר). ניתן להשלים משטח מהעור על מנת לבדק האם קיים מספר רב של טפילים. ישנו מגוון רחב של טיפולים בהתאם לתמונה הקלינית. יש צורך בבדיקה רפואית והתאמת טיפול בהתאם. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה