חשוב מאוד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/11/2017 | 18:33 | מאת: שגב

שלום רב, ד"ר מיכל מידן. בחור בן 35, בעל שיער חום כהה. בשנה האחרונה "בעיקר" השיער מתחיל לאפיר, ניסיתי תכשירים רבים כדי לדחות בכמה שנים את העניין, ללא הצלחה. הכוונה היא מצאתי את הגוונים המתאימים לי, אך כולם ללא יוצא מן הכלל, הדליקו לי את הקרקפת (ובעיקר בצדדים ומאחור), כל מה שניסיתי כגון: צביעה ע"י משכה רגילה+ חמצן// "ג'וסט פור מן" או אותו הדבר של שוורצקופ -ערכה זמנית// משכה ללא אמוניה// אפילו ג'ל מיוחד שצובע באופן זמני -כאשר מורחים. כולם (חוץ מהג'ל שתוך שעה מאז המריחה מציק ומגרד!) תוך יומיים שלושה הצמיחו לי פצעונים כואבים, גדולים ודלקתיים, שלאחר מכן מתייבשים ונשארים כשבועות שלמים על הקרקפת. האם גורלי נחרץ ואיני יכול לצבוע את שיערי, האם הנך מכירה נושא זה? ותוכלי לסייע לי בו? והחשוב והעיקר, האם ישנו משהו אולי יותר עדין שתוכלי לייעץ לי להשתמש בו, כגון שטיפה או כל דבר אחר, אפילו שזה לא יהיה 100%, לא משנה לי, ברצוני להסתיר את השיבה בעיקר בצדדים, אפילו ולא מדובר על 100%. לתשובתך מודה מקרב לב.

23/11/2017 | 13:17 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, הפריחה שתיארת משנית לרגישות לצבע שיער - PPD מרכיב זה הינו אחד מגורמי האלרגיה העיקריים בצבעי שיער. יתכן כי מדובר באלרגיה ממגע או ע"ר איריטנטי (גירוי) עם זיהום משני. חשוב לפנות לרופא עור ולהשלים תבחין מטלית לבדיקת רגישות. כמו כן, במידה ויש זיהום משני יש צורך בטיפול אנטביוטי מקומי או פומי. קשה מאוד לייצר צבע שיער קבוע ללא מרכיב זה, ממליצה להתייעץ עם אלרגולוג על חומר חלופי במידה וקיים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה