פריחה כואבת שמופיעה ונעלמת שוב ושוב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/09/2017 | 18:24 | מאת: מרי

כבר כמה חודשים שמופיע לי פריחה כמה בודדים מפוזרים בגוף. זה מתחיל בעקצוץ מופיעה פריחה שמאד מציקה וכואבת , אחרי כמה ימים זה עובר ושוב ושוב זה מופיע. שום משחה לא עזרה.מה זה יכול להיות?לא שיניתי כלום בהרגלי הנקיון בבית. תודה

30/09/2017 | 13:09 | מאת: ד"ר מיכל מידן

רושם כי מדובר באורטיקריה. בעברית נקראת סרפדת. מלווה בנגעים מורמים שמופיעים במקומות שונים ולאחר מספר שעות נעלמים כליל. לעיתים קשור למזונות כגון:בוטנים, פירות ים, פירות טרופים תרופות ולעיתים במגע עם חומר. לרוב לא נמצא הגורם. הטיפול באנטי-היסטמנינקה. כאשר נמשך למעלה משישה שבועות דורש ברור ויש לפנות לרופא עור. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה