שמפו נגד סבוריאה גורם לדלקת?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/03/2016 | 01:08 | מאת: ron

יש כמה סוגים מסוימים של שמפו המיועד לטיפול בסבוריאה שגורם לדלקת בחלק ספציפי של עור הקרקפת. לפי מה שהבחנתי - הדלקת מופיעה אך ורק בכתם בעל צורה שרירותית, באיזור הקדמי-ימני של הקרקפת. זה נראה שחלק מהשיער נשר - בדיוק איפה שהאדמומיות הופיעה. אז איך הדלקת נראית..? העור בצבע אדום ויבש. כשנוגעים - אז מרגישים שזה מחוספס. אפילו אם השתמשתי בשמפו נגד סבוריאה רק פעם אחת - אז בימים העוקבים, אחרי מקלחת, האדמומיות והיובש מופיעים לכמה שעות ואז נרגעים (לאט לאט האדמומיות נעלמת), אפילו אם חפפתי עם שמפו תינוקות. סוגי השמפו נגד סבוריאה שניסיתי ושגורמים לדלקת הם: שמפו ניזורל, ושמפו "SEBO-OR של DOCTOR OR". ייתכן שגם סבוסל ואלפוסיל גורמים לזה, אבל אני לא בטוח. אילו מוצרים *לא* גורמים לבעיה של דלקת..? ניסיתי שמפו SEBO-MEDIS של KAMEDIS והוא בסדר. גם ניסיתי קרם שומני שרקח לי הרוקח (כתוב שזה קרם נגד פטריות) - והוא עובד מעולה (אך יקר). אני רוצה להבין בבקשה: 1. איך זה יכול להיות ששמפו גורם לדלקת רק באזורים מאוד מסוימים בעור? למה הדלקת לא מופיעה בכל מקום בעור שהשמפו נוגע בו? 2. בעבר השתמשתי בשמפו אלפוסיל וניזורל בלי בעיה - הם עבדו מעולה. בתקופה האחרונה הם עושים לי את הבעיות האלו. איך זה הגיוני? מענה הולם על השאלות הללו יעזור לי מאוד.. אני חייב להבין את הבעייתיות הזו.

08/03/2016 | 12:02 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, במידה ושמפו גורם לגירוי והרעה בדלקת, יתכן וישנה רגישות לתכשיר. סבוראה הינה מחלת כרונית ושימוש בשמפו מיועד למנוע החמרה. ניזורל ואגיספור מכילים מרכיב אנטי פטרייתי שקיים בסובראה לכן מומלץ לחפוף עימם בשילוב שמפו אחר כגון קמדיס, סבובל ואחרים. לעיתים כאשר ישנה דלקת חריפה מומלץ לשלב סטרואיד מקומי המיועד לשימוש בקרקפת.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה