סרטן עור טיפולים מומלצים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/02/2017 | 12:02 | מאת: רינה

א. היה לי נגע קטן בעור. הרופא צרב לי אותו בחנקן נוזלי. צמחה באותו יום שלפוחית ענק (למעלה מס״מ קוטר) מלאה נוזל דמי. מה לעשות עם זה? ב. מה ההבדל בין טיפול באפודיקס לבין הטפול בפיקטו, שהבנתי שיותר קצר? מי יותר יעיל? יש סכנה במריחת על שטחים נרחבים מאד? זה משאיר צלקות?

24/02/2017 | 19:56 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, טיפול בחנקן נוזלי עלול לגרום ליצירת שלפוחית. ממליצה לפנות לאחות קופ"ח לניקוז השלפוחית ולמרוח קרם אנטיביוטי כגון פוסידין למשך שבוע. לגבי נגעים טרום סרטניים ישנם טיפולים שונים כולל: 1. טיפול מקומי באפודיקס, המכיל פלואורואורציל (5FU) , זוהי תרופה כימותרפית הניתנת כטיפול למשך שבועיים שלושה ,בין פעם לפעמיים ביום וגורמת לגירוי של העור במשך תקופת הטיפול. 2.פיקטו- זוהי תרופה המופקת מצמח Ingenol mebutate , לשימוש בפנים למשך 3 ימים ולגוף במשך יומיים. היתרון שהתופעות לוואי נמשכות לזמן קצר יותר 3. טיפול בחנקן נוזלי 4. טיפול בג'ל סאנאקטיק- תרופה אנטי דלקתית, משך הטיפול 3 חודשים פעמיים ביום, לרוב ללא גירוי חיצוני של העור 5. טיפול פוטודינמי בהצלחה!!!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה