ערכי סידן נמוכים באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/10/2016 | 12:13 | מאת: שרית

שלום רב בני בן השש נמצא במעקב מרפאה נפרולוגית ואורולוגית עקב ממצא קבוע של מיקרוהמטוריה מינימלית בשתן וממצא של הרחבה דו"צ קלה של אגני כליה -עם שיפור בסונר כליות אחרון. ביצענו לאחרונה איסוף שתן של 24 שעות לסידן על מנת לשלול אבני כיליה כסיבה למיקרוהמטוריה. בתוצאות האיסוף- ערכי סידן נמוכים מאוד-39. כאשר רמות תקינות מוצגות מעל 200. מה יכולה להיות הסיבה לערכי סידן נמוכים באיסוף ?? עליי לציין שערכי סידן בדם ובדיקות כימיה בדם -תקינים, בני מקבל כלכלה מגוונת שכוללת סידן, ולא ידוע על בעיות ספיגה במעי. אודה לתשובתך המהירה בברכה, שרית

רמות הסידן שראית בטווח הערכים של המעבדה של 200מ"ג/יממה מתיחסים לגבול העליון של הנורמה והם וודאי לא מה שצריך שיהיה לילד בן 6 שנים. אם הוא שוקל סביב 20ק"ג הפרשה יומית של 36מ"כ אינה בהכרח מאד נמוכה. הפרשה נמוכה של סידן בשתן אינה מתקשרת לנטיה לאבני כליה וגם לא להמטוריה מיקרוסקופית.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים