מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/09/2015 | 23:54 | מאת: שני.

שלום, לבת שלי היה ריפלוקס ומעל 5 זיהומים. בגיל 3 עברה הזרקה. האם לעשות מיפוי לבדוק אם יש צלקות?ותפקודי כליות?במידה ויש צלקות או בעיה בתפקוד יש טיפול? אודה לתשובה שבוע נפלא.

הזרקת דפלוקס לא תמיד מצליחה לתקן את הרפלוקס. חשוב להבין איזה סוג של זיהומים הילדה עוברת- עם או בלי חוום כי זה מכוון במידה מסוימת למיקום הזיהום: בשלפוחית או כבר בכליה. צלקות בכליה נגרמות לרוב מזיהום בכליה או שהן מולדות. בהתאם לסוג הזיהומים וגם מתי בוצע מיפוי כליות DMSA הקודם- אם בוצע- אפשר להחלחיט אם ומצי דרוש מיפוי נוסף וגם אם דרושה ציסטוגרפיה חוזרת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים