ניתוח לכריתת כיליה אצל ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/05/2015 | 22:12 | מאת: הדר

ערב טוב, לביתי בת ה- 6 כיליה עם תפקוד מינימלי. האורלוג המליץ להוציא אותה מכיוון שלילדה יש כאבים בצד של הכיליה הפגומה. בנוסף, בגיל שנתיים וחצי היה לה UTI קשה ויכול להיות שהיו עוד דלקות במהלך השנים רק שאנחנו לא ידענו עליהן מכיוון שלא עשינו בדיקת שתן. רק לאחרונה גילינו שהכיליה אינה מתפקדת ולכן כשהיה לילדה חום לא בדקנו שתן.לפני כארבעה חודשים היה לה חום גבוה מספר ימים והיא התלוננה על כאבים בצד ומאז המשיכה להתלונן ועקב כך נעשה לה אולטראונסאונד בטן בו התחיל הבירור עד לאבחנה של כיליה מצולקת ובתפקוד ירוד מאוד( 6% בבדיקת הMAG). ההתלבטות שלנו היא שהנפרולוגית לא ממליצה לנתח מיד מכיוון שיש רק מקרה אחד מתועד של UTI וממליצה להמשיך במעקב ואילו האורלוג ממליץ לנתח. שאלתי היא, במידה ואנחנו לא כורתים את הכיליה ונגרמת לילדה דלקת בשתן שוב, האם הדבר לא מסכן את הכיליה התקינה? ומהם הסיכונים שיכולים להיווצר במידה ולא כורתים את הכיליה?

כליה שאינה מתפקדת אך מאידך מהווה מאגר של שתן בשל חזרת השתן לכליה זו יכולה להוות מקור לזיהום שיכול לפגוע בכליה הבריאה שהיא המתפקדת היחידה. בכל מקרה מומלץ מעקב נפורלוג לטווח ארוך בכל ילד עם פחות משתי כליות בריאות. יש חשביות לניטור לחץ הדם וגם חלבון בבדיקות שתן עוקבות והמנעות משימוש בתרופות עם פוטנציאל לפגוע בתפקוד הכליתי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים