ריח של פניצילין בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/05/2014 | 22:23 | מאת: אמא

שלום ד"ר קלפר, יש לי תאומים בני 5 חודשים. לבת הייתה בקטריה E. coli בשתן כשהייתה בת 3 חודשים. הבקטריה התגלתה בלקיחת שתן בקטטר אחרי כמה שבועות של ריח דמוי פניצילין בשתן שלה. בסופו של דבר עלה לה החום גם. טופלה בזינט במשך 10 ימים. לאחר מכן בוצע US כליות ודרכי השתן שיצא תקין. עכשיו במשך שבוע ריח חזק של פניצילין חזר. שבוע שעבר נלקח שתן בקטטר שוב ותוצאות שתן כללי ותרבית תקינים לחלוטין. יש לציין שמלבד הריח אין לה שום בעיה. כמובן שאנו שומרים על ההגיינה שלה ושל אחיה כל הזמן. ניזונה ממטרנה בלבד. ממה נובע הריח החזקת של פניצילין בשתן שלה? תודה רבה. בכבוד רב, אמא.

שתן מרוכז תמיד אחראי על ריח לא נעים- לא בטוח שניתן לאפיין ריח כזה בתור פניצצילין בהכרח. בכל מקרה אם הילדה מרגישה טוב יש לא התאבון טוב ועולה יפה במשקל וגם אין כל תופעות חריגות אחרות לא חושבת שיש לכך משמעות פרט לצורך לשתות יותר. מים. לא ברורה הסיבה שבוצע שתן קטטר הפעם למרות סיפור העבר של זיהום אמיתי. אם לילד אין סימפטומים אחרים פרט לשתן עם ריח חזק ניתן לקבל באופן ראשוני בדיקת שתן משקית ורק אם היא נותנת תוצאה חריגה או שהילד מפתח סימני מחלה (חום, אי שקט, מצב כללי לא טוב) רק אז להתקדם לשתן קטטר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים