חשש לבעיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/11/2013 | 17:45 | מאת: שרונה3

שלום הבת שלי בת 5.5 סבלה מדלקות שתן 4 פעמים בשנה האחרונה כתוצאה מחיידק אי קולי. בשיחה עם רופא הילדים, הפנה אותי למרפאת נפרולוגיה לצורך בדיקה האם יש בעיה בכליות. האם יש לי סיבה לחשוש לנזק בלתי הפיך? הילדה לא יודעת לנגב היטב את הצואה אודה לתשובתך המהירה!!!!

מומ לץ מאדג להגיע ליעוץ נפרולוגי כדי לברר את הגורמים שמביאים זיהומים בדרכי שתן לעיתים כל כך קרובות. בעית צואה בעיקר עצירות או דליפת צואה לתחתונים היא גורם תורם משמעותי. את כל הדברים האלו חשוב לברר במסגרת היעוץ הנפרולוגי וליישם את ההמלצות כדי למנוע נזק עתידי בכליות. ניתן להעריך צלקות בכליות=נזק ע"י בדיקת מיפוי כליות אך רצוי להמתין לגבי זה להמלצת הנפרולוג לאחר שיקבל את כל פרטי ההיסטוריה הרפואית בעת הביקור

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים