זיהום חיידק אי קולי לתינוק והרחבת כלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/12/2020 | 10:33 | מאת: אורטל

שלום הבן שלי התאשפז בגיל 20 יום בבית חולים בעקבות חום. לאחר בירור התגלה חידק איקולי בשתן ובדם . טופל באנטיביוטיקה ובאולטרסאונד כליות ראו הרחבת כליה משמאל בקוטר רוחבי עד 0.5 ס"מ האם ההרחבה יכולה להיעלם והכליה תחלים מהזיהום שהיה? מה הסיכוי? הבנתי שכאשר יש נזק לכליות בגילאים כאלו זה משמעותי ובלתי הפיך אשמח לפרטים בנושא

ההבראה מהזיהום נראת לפי הירידה של החום והשיפור במצבו הכללי. יש סבירות שאם עבר ברית מיילה במועד המקובל הארוע קשור לכך. חשוב להמשיך לעקוב בעוד כחודש וחצי אחר האורלטאסאונד כליות ולוודא שהממצא נסוג חשוב גם לוודא שהתפקוד הכליתי בבדיקות דם שנשלחו כעת תקין ולעקוב אחרי אפשרות של זיהומים חוזרים בדרכי שתן אמנם ההרחבה יכולה להיות על רקע הזיהום החריף ותחלוף לחלוטין בבדיקה הבאה חשו לשמור בראש אפשרות שקיים רפלוקס=חזרה של שתן מהשלפוחית לכיוון הכליה - מצב שגם כן עשוי לחלוף מעצמו במהלך החדשים והשנים אבל במידה ויהיו זיהומים חוזירם בדרכי שתן יהיה צורך לברר את הנושא ע"י בדיקה מכוונת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים