ממצאים us כליות ושלפוחית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/09/2020 | 15:10 | מאת: ממצאים us כליות ושלפוחית

שלום , קיבלתי תשובה לגבי מערכת מאספת כפולה של תינוק בן חודש וחצי . אשמח לדעת מה זה אומר והאם זה בד"כ ריפלוקס ? ואם יש צורך בניתוח והאם זה יכול להסתדר לבד . א.ס. US כליות / דרכי שתן / שלפוחית; ממצאים: כליה ימנית בגודל 65 מ"מ . קיימת מערכת מאספת כפולה . . האם קימה שמורה. אין הרחבה של גיבעונים ושל אגן הכליה. הודגם שופכן מורחב לכל אורכו , עובי עד 15 מ"מ . קצה דיסטלי לא בפיה הימני . הכליה השמאלית בגודל 67 מ"מ , מערכת מאספת כפולה . אגן מערכת מאספת תחתונה מעט מורחב 9*12 מ"מ , ואגן מערכת מאספת עליונה 6 מ"מ אקו פגע הגיבעונים לא מורחבים . כמו כן לא הודגם שופכן מורחב. כיס השתן בעל מבנה תקין מכיל לפני התרוקנות 40 מ"ל לאחר התרוקנות שארית של 10 מ"מ. אין שינוי במראה הכליות לאחר ההתרוקנות . סיכום: מימין : הידרואורטרו אשר נראה גם אקטופי . אודה על תשובתך .

נרהא לי שאתם זקוקים ליעוץ מסודר של אורלוג ילדים או נפארולוג ילדים כי רצוי להסביר את המצב על דיאגרמה של מערכת השתן. בכל מקרה ההרחבה שקיימת דורשת מעקב וגם מעקב אחרי זיהומים בדרכיש תן רצוי הלביא CD של בדיקת ה US לביקור היעוץ

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים