כליה שמאלית לא מפותחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/07/2020 | 10:56 | מאת: חגית

אני בשבוע ה15 להריון שלי, בסקירת המערכות המוקדמת הרופא גילה שהכילייה השמאלית של העובר שלי לא התפתחה כמו שצריך. המליץ על: ייעוץ של נפרולוג, ייעוץ גנטי וסקירה מכוונת בבית חולים. חייבת לציין שמדובר בהיריון השני שלי ושההיריון הראשון שלי עבר בשלום והבן הבכור שנולד לי הוא בריא! ובמשפחתי ובמשפחתו של בן זוגי אין היסטוריה כזו. שאלותיי הן כאלה: האם זהו המצב ועליי להתחיל ולהשלים איתו ולהתכונן אלינו? או שבסקירה המכוונת עשויים לאתר ממצאים שונים/אחרים לגמרי? כמו כן, מהם הגורמים למצב מסוג זה? והאם יכול להיות שאני עשיתי משהו שגרם לזה?

כליה "לא מפותחת" זה מושג מאד כללי. כדאי לבצע סקירה מפורטת כולל סקירה מכוונת במכון שמתמחה בעדמיה ספציפית של מערכת השתן העוברית- זה נכון לגבי מרבית יחדיות אולטראסאונד עובר שיש בבתי החולים המרכזיים- ועם התוצאות להגיע ליעוצים שהומלץ לך להכיע באופן כללי ניתן לומר ש 1 מתוך 1300 ילודים נולדים עם כליה אחת . במידה והכליה הבודדת תקינה לא צריכה להיות שום הפרעה לחיים אבל נדרש מעקב נפרולוגי לטווח ארוך כדי לעקוב אחר התפתחות הלפקוד וכן לקבלת הנחיות מתאימות שיישמרו על התפקוד בצורה מיטבית. בנוסף במהלך ההיריון חשוב לעקוב אחר התפחותה של הכליה הבודדת ולוודא שאמנם יש בה פוטנציאל מלא וכמובן לקבל את כל היעוצים בתחומים הנדרשים: נפרולוגיה, גנטיקה, קרדיולגויה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים