פענוח א.ס ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/07/2020 | 01:13 | מאת: אורנית

שלום. ילדתי עוד חודש תהיה בת 5 בשל שתי דלקות שתן חוזרות בפחות משנה נשלחה לאולטראסאונד בשאלת הידרונפרוזיס. התשובה היתה כליה ימנית מבנה תקין גודל אורכי 6.3 קטנה לגיל, מערכת מאספת ללא עדות לנפרוזיס, אבנים.פרנכימה שמורה אותו כנל לגבי כליה שמאלית למעט גודל אורך הכליה 7.7 תקינה לגיל. ברור שאחת מהכליות קטנה, וברור לי שיכולה להיות סטייה כתוצאה ממדידה לא נכונה. אך במידה והנתון נכון, מה המשמעות?

כליה קטנה- כמובן רצוי לבדוק שנית ולודוא שהמדידה נכונה- הינה כליה שמראש התפתחה פחות טוב ולרוב זה מתורגם לתפקוד יחסי נמוך יותר כש לרוב הכליות מתחלקות 50%-50% בתפקוד. זה אומר שיש יותר נטל על הכליה השניה אך זה לא שולל שבסך הכל התפקוד הכליתי הכולל תקין- דבר שניתן לבדוק בבדיקת דם לתפקודי כליה. יחד עם זאת יש לשמור על הכליה הגדולה יותר כולל מפני זיהומים וכן לעקוב אחרי לחץ הדם של הילד וסימני עומס על רקמת הכליה כגון- הפרשה מוגברת של חלבון בשתן. כל אלו כולל ברור הנטיה לזיהומים בדרכי שתן ומיגורה חייבים להעשות תחת מעקב נפרולוג ילדים ורצוי מאד שתפנו לרופא בתחום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים