כליית פרסה בסקירה מוקדמת הפלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/09/2019 | 15:30 | מאת: נועה

שלום ד"ר יקרה, בסקירת מערכות ראשונה בהריון נמצאה אצל העובר כליית פרסה. הופניתי למי שפיר. עשיתי גם מי שפיר וגם בדיקת NIPT ושתיהן יצאו תקינות. שאלתי היא האם כליית פרסה היא עילה להפלה? האם ילד יכול לחיות חיים רגילים עם כלייה כזו? אנחנו מאוד מודאגים ולא מבינים מה זה אומר. תודה.

כלית פרסה הינה אחד המומים הכליתיים הנפוצים ולרוב אינה גורמת כל הפרעה לבן אדם. מדובר בשתי כליות שנמצאות בעמדה נמוכה יותר מהרגיל והחלקים התחתונים שלהן מחוברים. במיעוט מהמקרים תתכן הפרעה בניקוז השתן מהכליות לשלפוחית התשן ולכן נטיה מוגברת לזיהומים בדרכי שתן או אבנים בכליות. אבל זה מיעוט מהמקרים ואם ערניים יודעים לאבחן בזמן וגם למנוע. חשוב לוודא שסקירות עבור שיתר מערכות הגוף כולל הלב עמוד השדרה חוט השדרה מעי פי טבעת שלד וכו תקינות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים