הידרונפרוזיס ודלקת בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/09/2019 | 10:18 | מאת: יגל

בני אובחן עוד ברחם עם אגני כליה מורחבים, עשינו אולטרסאונד בגיל 3 ימים שהשתפר ושוחררנו, הייתי בגיל חודשיים אצל נפרולוג וזה ביקש רק מעקב ללא טיפול מניעתי, כרגע בני בן חצי שנה ובסוף החודש יש לנו תור לנפרולוג. אליו נגיע עם אולטרסאונד עדכני ( שיש לנו תור בשבוע הבא) בדיקת שתן שעשיתי השבוע ויצא "צמיחה מעורבת של מספר חיידקים". באולטרסאונד שכיח חודשיים נכתב: "הכליות בגודל מובנה תקינים, הפרדה קורטיקו מודולרית שמורה. בשתי הכליות הודגמה הרחבה קלה של מערכת מאספת, אגן כליה ימין כ4 מ''מ, אגן שמאל כ 3 ממ. שלפוחית השתן במבנה תקין, התרוקן תוך כדי הבדיקה לכשארית 5 סמק, אין לזהות שופכים דיסטלים" אני בלחץ מכך שיש לו דלקת בשתן ואני אפילו לא יודעת, אם לא הייתי עושה בדיקה. 1.האם יקבל טיפול מניעתי קבוע? 2.כמה חמור המצב? 3.והאם יכול לגרום נזק לכליות? 4.איך מתקדמים מכאן?

05/09/2019 | 11:47 | מאת: יגל

בנוסף יצא Leukocytes 75 Protein 10mg Erythrocytes שלילי

מתוך מה שאתה מציין מהפיענוח ההרחבה אינה משמעותית ורוב הסיכויים שמודבר בממצא של הבשלה איטית של המערכת של צנורות מערכת השתן ושיחלוף מעצמו. לשאלותך: 1. אם עד כה לא היו זיהומים בדרכי שתן בלי אנטיביוטיקה מונעת לא רואה שום סיבה לתת כעת 2. לא רואה דברים חמורים ממה שאתה מתאר- חשוב שהנפרולוג יראה בעצמו את הפענוח וגם את ה CD של הבדיקה ויתיחס גם בהפרספקטיבה של הבדיקות הקודמות ומתוך הערותו את המקרה 3. אם אין זיוהמים בדרכי שתן ואין סימני החמרה של הרחבת המערכת שיכולים להחשיד להפרעה בניקוז השתן מדוע שייגרם נזק? 4. מניחה שגם הנפרולוג שעוקב אחרי הילד ימליץ על אולטראסאונד חוזר בעוד מספר חדשים- חצי שנה- ועקב אחרי זיהומים בדרכי שתן- אבל תלכו ותשמעו ממנו לגבי בדיקת השתן היא בדיקה פסולה ולא נקיה- מניחה שעשיתם אותה רק עבור הביקור המתוכנן לכן תחזרו עליה ומספיק לדעתי שתן כללית אבל להקפיד שהשקית לא תהיה מודבקת יותר מחצי שעה לכל היותר

עניתי גם על זה בשאלה השניה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים